Opus har erhållit tillkännagivande om tilldelning från regeringen i Sindh, Pakistan

08:30 / 15 maj 2017 Opus Group Pressmeddelande

Opus Inspection har erhållit ett tillkännagivande om tilldelning från regeringens transport och kollektivtrafikministerie i Sindh, Pakistan för att förhandla ett kontrakt för implementeringen av bilprovningsprogrammet i Sindh, Pakistan. 

Ett konsortium som leddes av Opus Inspection deltog i en upphandlingsprocess för implementeringen av ett bilprovningsprogram i Sindh-provinsen i Pakistan. Efter granskning av den tekniska och finansiella utvärderingskommittén och dess internationella konsulter av alla deltagande bud valdes Opus Inspections konsortium som den föredragna anbudsgivaren. Vi kommer nu att inleda förhandlingar om att teckna ett koncessionsavtal med Sindhs regering.

Koncessionsperioden förväntas vara i 20 år.

När förhandlingarna är avslutade kommer vi att ge mer detaljer om villkoren i ett sådant koncessionsavtal.

Opus är ett ledande företag inom bilprovning och fordonsrelaterade tjänster med huvudkontor i Sverige och verksamhet i Europa, Nord- och Sydamerika och Asien.

Mölndal 15 maj 2017
Opus Group AB (publ)

Om Opus Group

Opus är ett teknologidrivet tillväxtföretag på marknaderna för bilprovning och fordonsrelaterade tjänster. Bolaget har ett starkt fokus på kundservice och innovativ teknik inom utsläpps- och säkerhetskontroller och fordonsrelaterade tjänster. Koncernen hade en omsättning på cirka 1,7 miljarder SEK under 2016 med ett starkt kassaflöde och god lönsamhet i rörelsen. Opus plan är att fördubbla omsättningen till 400 MUSD med 100 MUSD i EBITDA till 2021. Den huvudsakliga tillväxten beräknas komma från expansionen av verksamheten inom fordonskommunikation och service samt den internationella expansionen av bilprovningsverksamheten med huvudfokus på de latinamerikanska och asiatiska marknaderna. Opus har cirka 1 800 anställda med huvudkontor i Göteborg i Sverige och 26 regionala kontor, 20 i USA och de övriga i Stockholm, Peru, Chile, Argentina, Mexiko och Pakistan. Opus har egna produktionsanläggningar i Hartford, Ann Arbor och Tucson i USA. Opus aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

Visa som PDF

Visa orginal från Cision

Cision

Denna information skickades av Cision http://www.cisionwire.se/

Tipsa en vän

Här kan du tipsa någon genom att skicka en länk till den här sidan:

Dela

Dela den här länken till ditt nätverk via sociala medier.